Koncerter

2016:

Historien om en Soldat

I Næstved samledes mgk-elever fra Sjælland og det spanske orkesterTrio Pérez Iñesta og Luis Zoreta for at realisere en drøm om at opføre Strawinskys berømte stykke: Historien om en soldat i fuld orkesterversion og med fortæller på. Altså originalversion! Det var Miguel Pérez-Iñesta der var primus motor og dirigerede, Gala Pérez-Iñesta spillede soldatens  violin, og den unge skuespiller, Celeste Borchorst Faurschou fortalte og spillede på mesterlig vis historien, idet hun skiftede mellem to roller: soldaten og djævelen. Historien blev opført på både Holsted Skole og i Herlufsholm Kirke.

Se billeder fra Holsted Skole her

Se pressemeddelelse, billeder og lydoptagelse fra Herlufsholm Kirke her

NYT: Se videoen fra Holsted Skole her


2015:

Vi havde den glæde igen at få besøg af den verdenskendte canadiske kvartet AFIARA String Quartet, som kom forbi Næstved på deres turné i DK efter masterclass på Hostebro Orkesterefterskole. De blev ledsaget af den canadiske klarinettist: James Campbell. De verdenskendte musikere fortryllede os ved hhv. skolekoncert på Holsted Skole og i Herlufsholm Kirke. Læs og se mere (bl. a. videoklip fra koncerten) her:


2014:

Den unge spanske kvartet Trio Pérez-Iñesta (klaver, violin og klarinet) og Luis Zorita (cello) fra Spanien kom på deres Danmarkstur (med masterclass for unge danske kammerensembler på Holstebro Orkesterefterskole) også til Næstved d. 10/11, hvor de gav koncert i Kompagnihuset og skolekoncert på Holsted Skole den efterfølgende dag. Se programmet her og se billeder her


2013:

Dokumentarfilmen: Sommerens sidste rose (2013) Blev vist på Ny Musik i Birkerøds medlemsmøde i marts måned. Filmen blev rost. (Se beskrivelse af filmen under: FILM)


2013:

Afiara, strygekvartet fra New York gæstede Næstved i februar måned på deres turné i Danmark og spillede skolekoncert og aftenkoncert i Holsted Kirke. (Se program, presseomtale og fotos her))


2012:

”Den unge spanske kvartet” bestående af søskendetrioen: Trio Pèrez-Iñesta (Claudia: klaver, Gala: violin, Miguel: klarinet) og Luis Zorita: cello spillede skolekoncert på Næstved Gymnasium og aftenkoncert i Herlufsholm Kirke. (Se program og fotos her)


2012:

I september gæster Ensemble MidtVest (EMV) Næstved igen med et fransk program. De spiller i Holsted Kirke. (Se program her)


2011:

Besøg af Ensemble MidtVest (EMV), under temaet: Star Wars med gæstesolist Bjarte Eike. De spillede i Helensalen (festsalen med Klugemaleriet af dronning Margrethe), og i anledning af det spektakulære tema, var indgået samarbejde med Tom Axelsen, formand for Sydsjællands stjerneobservatorium, som efter koncerten havde stillet kikkerten ind på ”Saturn” nede i parken. Det var en stor succes. (Læs om det her)


2010:

I anledning af Næstveds jubilæum blev der arrangeret release af dokumentarfilmen Fynsk forår – i Næstved (2010) i Næstved Bio, hvor alle de medvirkende næstvedkor var tilstede. Der blev i anledning af Næstveds jubilæum arrangeret en lille forkoncert med tenoren fra filmen: Ole Morten Velde akkompagneret  af Karsten Gyldendorf med danske sange på programmet, bl.a. Lange Müller og Carl Nielsen. (Læs om det her)


2010:

I 2010 lykkedes det at få besøg af DRUEN igen – denne gang spillede de aftenkoncert i Herlufsholm Kirke med gæstesolist: harpenist Nina Schlemm. (se den lille videooptagelse og læs programmet her).


2009:

Vi inviterede 3 dygtige balletpiger fra danseteatrets elevskole i Kbh. til Næstved for at lave workshop for næstvedklubben MUF. Pigerne på 14-16 år havde selv lavet koreografi til filmmusik. Der blev optaget en film herom støttet af Næstved kommune. (Se filmen her)


2008:

I august gæstede DR UngdomsENsemble (DRUEN) Næstved. Der blev arrangeret koncert og filmforevisning på Næstved Gymnasium og aftenkoncert i Herlufsholm Kirke under temaet: Natten falder på. (se den lille videooptagelse her)

Om eftermiddagen sejlede DRUEN til Gavnø med ”Friheden” og blev kørt direkte til prøve på Herlufsholm i bus herefter. Det var et dejligt pusterum.


2007:

Filmen: Susåfestivalen – gyldne møder ved Susåen (2007) kommer i DK4 og bliver sendt 14 gange.Copyright © All Rights Reserved hand2handmusic