2015

2015:

AFIARA – og James Campbell


Vi havde den glæde igen at få besøg af den verdenskendte canadiske kvartet AFIARA, som kom forbi Næstved på deres turné i DK efter masterclass på Hostebro Orkesterefterskole. De blev ledsaget af den canadiske klarinettist: James Campbell , som fortryllede os i Herlufsholm kirke med Brahms klarinetkvintet i h-mol, opus 115. Programmet var romantisk Brahms og Schumann, med et enkelt værk af Carl Nielsen (strygekvintet  i g-mol, opus 13).


Koncerten sluttede med det seriøse modne værk, klarinetkvintetten af Brahms, som James Campbell introducerede og opfordrede til at dedikere til  ofrene for attentatet i Paris pga terrorangrebet, der netop var hændt aftenen før. James Campbells opfordrede til at springe applause over og i stedet holde et minuts pause, hvilket  virkede meget stærkt .


(Se fotos og videoklip fra koncerten d 14/11-15 i Herlufsholm Kirke her)


Kvintetten gav også en yderst vellykket skolekoncert i en fuld gymnastiksal på Holsted skole (8.9.-klasser med deres lærer Joan Baadsager) d. 13/11. De bad om mere, elerverne var veloplagte og havde mange spørgsmål, og enkelte kom  under frokosten til musikerne for at give dem deres anmeldelser skrevet på engelsk. Et par elever ville også fortælle, at de gik til violin (Suzuki ), og det viste sig, at kvartettens strygere også havde samme baggrund!


(Se billeder fra skolekoncerten her)

 

(Se plakat og  musikernes cv-er her)


Besøget var virkelig godt – musikerne, som overnattede på Danhostel, fik tid til en vellykket eftermiddagstur i Gavnø Slotspark, som de nød i fulde drag, ligesom de afprøved Hotel Kirstines ”smørrebrød” – og roste den danske  ”snaps og sild”.


Se billeder fra Kirstine her

Copyright © All Rights Reserved hand2handmusic