2013

Skole- og aftenkoncert med AFIARA.


I starten af februar 2013 havde vi skole- og aftenkoncert i Holsted Kirke med den kendte strygekvartet AFIARA fra New York.

Det var et nyt tiltag fra foreningens gode samarbejdspartner: Oliver Quast (ensembleleder ved Ensemble MidtVest i Herning), som havde indledt begrebet: ”masterclass for unge danske kammermusikere”, en årlig begivenhed i samarbejde med Holstebro Orkesterefterskole.


Det var jo lidt af et scoop at få besøg af en så kendt og dygtig strygekvartet (se afiara.com), og forventningerne var høje. I samarbejde med Holsted Kirkes organist Birgit Olsen og Næstved Musikforening, fik vi arrangeret en aftenkoncert, som var meget velbesøgt (se program og turnéplan nedenunder).

Og da Holsted Skole ligger nærved kirken, fandt jeg det passende at tilbyde Holsted Skoles mellemtrin at få en skolekoncert næsten lige ind ad døren – de skulle bare spadsere få hundrede meter hen til kirken.

Det var de med på, og for at gøre det ekstra vedkommende for eleverne, valgte jeg en strygekvartet af Carl Nielsen (nr. 4 i F-dur, opus 44), som var skrevet delvis på Fuglsang Herregård på Lolland, og lod en af eleverne fra Holsted Skoles overbygning, Josephine Kronborg, som havde vundet skolens konkurrence i fortællekunsten, oplæse lokalhistorie i forbindelse med koncerten, nemlig fra Carl Nielsens årlige sommerferiebesøg på Fuglsang Herregård under den kendte Fru Neergaards vinger (komponisten Hartmanns barnebarn).

Det var et dejligt bekendtskab med de dygtige musikere, og som foreningen har fået for vane at gøre, fik de et minde med fra Næstved: en lille Kählervase.

Foreningen afsluttede det gode samarbejde med musikerne, Josephine Kronborg, Oliver Quast (EMV), Holsted Kirke og Næstved Musikforening med en fællesmiddag i den italienske restaurant i Det røde Pakhus (på Olivers regning: Tak for den fine gestus!) Næstved Kommune støttede skolekoncerten.


Se fotos fra besøget her:

Se AFIARAs program og turnéplan med ca. 23 besøg i DK og Sverige her:

Se Presseomtale her:


Copyright © All Rights Reserved hand2handmusic