2012

          Luis Zorita (Cello)

      Trio Pérez-Iñesta:

      Claudia (Klaver)

      Gala (Violin)

      Miguel (Klarinet)

”Den unge spanske kvartet”:

I 2012 kom ”Den unge spanske kvartet”, som vi kaldte søskendetrioen: Trio Peréz-Iñesta og cellisten Luis Zorita (se cv-er nedenunder) til Næstved og spillede skolekoncert på Næstved Gymnasium og aftenkoncert i Herlufsholm Kirke. Det var et samarbejde med Herlufsholm Kirke, og skolekoncerten blev støttet af Næstved Kommune (se billet og plakat nedenunder).  Kvartetten indledte deres danmarksturnè på Holstebro Orkesterefterskole, hvor de gav masterclass for unge danske kammermusikere. Dette var et nyt tiltag fra vores initiativrige samarbejdspartner Oliver Quast (ensembleleder i Ensemble MidtVest, som allerede året tidligere introducerede den første masterclass for unge danske kammermusikere på Holstebro Orkesterefterskole med den kendte strygekvartet, AFIARA (se under KONCERTER).

Vi var i Næstved tovholdere for deres besøg her i byen (se turnèplan herunder), som indeholdt både en aften- og skolekoncert samt en slap-af-tur til Gavnø Slotspark imellem koncerterne, Vi havde som skolekoncert valgt Stravinskijs: l´Histoire du Soldat og forsøgte derfor at inddrage en fortæller eller et dramahold på gymnasiet til at formidle denne spændende historie om en soldat, der vender hjem fra krigen, og på vej hjem til kæresten og hjemmet, bliver fralokket sin violin (sjæl) af djævelen himself…


Det var lidt svært at finde interesse for dette tværfaglige samarbejde, vi forsøgte først at tage kontakt til vores berømte skuespiller, Jens Okking, der er bosiddende her i Næstved (Holme Olstrup), men han takkede nej, da han vil huskes for de gode ting, og han var ikke længere på toppen rent helbredsmæssigt…gymnasiet kunne heller ikke engagere sig med drama, men så fandt vi på at kontakte den dygtige drama- og mimegruppe: Avantgarden i Næstved (dem man kan se på gader og torve ved særlige anledninger, hvor de deltager festligt udklædt og med en dygtigt udført mime- og dramaindslag).


Jeg kontaktede musikskolen, som formidlede kontakt til deres lærer: Anne Sofie Nissen, og hun takkede ja til at skabe en koreografi til forestillingen. Det blev en vellykket koncertforestilling, og der er en film på vej herom, som er lovet os af kvartettens eget filmhold, som har filmet dels prøver med close-ups osv. dels selve koncerten og med interviews af Avantgardens børn og Anne Sofie bagefter (se fotos herunder). Aftenkoncerten i Herlufsholm Kirke var vellykket med introduktion ved organist Karsten Gyldendorf, som også havde sørget for hjemmelavet suppe bagefter (uhm - hvor det smagte:-). Jeg har mødt positiv respons på denne kønne opførelse af Olivier Messians: Kvartet til tidens ende, som blev smukt introduceret af Karsten Gyldendorf.


Vi er glade for at få mulighed for at gense denne inspirerende og utroligt søde kvartet i november 2014, hvor de igen besøger Danmark, denne gang i samarbejde med Næstved Musikforening, og vi håber naturligvis at kunne fremvise filmen til den tid (se nyhedsbrev januar 14 under HISTORIE).


Nyhed!!! Se den nye film om Avantgarden og ensemblet: "Historien om en soldat" her

Se billeder fra besøget her

Se billeder fra Avantgardens prøver her

Se turnéplan her

Se plakat og billet her

Se musikernes cv-er her


Copyright © All Rights Reserved hand2handmusic